paella-sarten-cual-me-compro-ribera-sabadell-cal-cargol

AUTOR

Ribera Sabadell

CATEGORIA

Estris de cuina

DATA

19 d’Agost, 2020

A la botiga ens trobem moltes vegades que ens pregunteu que us ajudem a escollir una paella, quina és la millor, si us durarà…

I la nostra pregunta a l’escoltar això és, per a què la utilitzaràs? ¿Per fer peix a la planxa, per fregir, per fer carn..?

Tant de bo us poguéssim dir que una paella serveix per a tot, però no és així, ja que depenent dels aliments i/o la cocció, requereix de diferent tipus de paella.

Amb aquest article us volem ajudar a escollir una paella per a les vostres necessitats basant-nos en les tècniques i receptes més habituals que fem a casa.

Paelles segons la tècnica de cuina

Si el que vols és fer pancakes i creps o també unes verdures, el que necessitaràs és una paella en la qual cuinis a temperatura mitjana i que sigui de maneig fàcil. I també, seria important que fos antiadherent i lleugera.

A la nostra botiga podràs trobar diferents marques que compleixen amb aquests aspectes, que per descomptat et poden servir.

Si per contra, el que es vol fer és fregir amb molt oli, ja siguin patates, ous, croquetes, és convenient una paella no antiadherent, ja que gràcies a l’oli, ens farà de antiadherent i serà el transmissor de calor als nostres aliments.

El que necessitaràs per a aquest tipus de menjar, és una paella amb una paret fina i alta i per descomptat, amb un foc que es pugui regular fàcilment.

Una paella alta d’acer inoxidable, un wok, una paella esmalta o un pot poc profund també podrien ser bones opcions.

Per carns magres, truites franceses i/o aliments que solen a adherir-se, nosaltres escollim sempre, paelles antiadherents d’alumini de fosa amb una paret entre 4 i 5 mm.

Les paelles d’alumini, absorbeixen, condueixen i mantenen la calor.

Paelles sense antiadherent

Per començar, parlarem de la paella de ferro, tenen excel·lents propietats tèrmiques, perfectes per daurar carns i crear reaccions Maillard, ja que agafen molta calor i el retenen.

La majoria d’elles tenen el mànec de metall, de manera que poden ficar-se al forn.
Són paelles de ferro fos, no són antiadherents, però amb un bon curat inicial i una mica de greix, no haurien adherir-se als aliments.

És important no rentar-les amb sabó, assecar immediata i acuradament després del seu ús i deixar que adquireixin la temperatura correcta abans d’introduir aliments en elles.

Un dels inconvenients és que pesen una mica i necessiten més cura i manteniment.

paella-sarten-sartenes-ribera-sabadel-cal-cargol

Per finalitzar, les paelles que necessitaràs dependrà del tipus de tècnica que utilitzis habitualment i de l’oli que sols utilitzar. Pot ser, que una bona opció seria tenir diferents mides de paelles antiadherents i sense antiadherent, això t’ajudaria a cobrir totes les teves necessitats.

De totes maneres, si encara t’has quedat amb algun dubte, el millor és que vinguis a Carretera de Barcelona, 599, (08204 Sabadell) perquè t’assessorem personalment.