utensilis-de-cuina-de-silicona-ribera-sabadell-cal-cargol

AUTOR

CATEGORIA

Estris de cuina

DATA

20 de setembre, 2021

Centenars d’utensilis de cuina de silicona han arribat a la nostra cuina!

La seva flexibilitat, resistència a la calor, no adherència, sanejament, etc. fan que la silicona proporcioni als aparells de cuina tradicionals noves eines pràctiques, major eficiència i/o comoditat.

Però necessites saber com triar els utensilis de cuina de silicona adequats i segurs i com usar-los.

Què és la silicona?

La silicona s’obté de la naturalesa, a partir del silici present en pedres, roques, etc. És flexible, incolor, inodor i durador, i pot suportar de -40 °C a 250 °C.

Pel seu origen natural i qualitat higiènica, és molt adequat per a l’elaboració d’utensilis de cuina que entrin en contacte amb aliments.

Com triar-los?

En triar utensilis de cuina de silicona, hem d’assegurar-nos que compleixin almenys dos requisits de seguretat:

 • Sense BPA: el bisfenol-A és un compost que es troba en algunes manufactures de plàstic. No està inclòs en els xumets, joguines, biberó. Llavors, de la mateixa forma, hem d’assegurar-nos que el nostre utensili de cuina de silicona sigui 0% BPA.
 • Codi de traçabilitat: La traçabilitat és un codi present en l’envàs, que permet conèixer amb certesa l’origen, trajectòria i tota la història de l’utensili a l’efecte de seguretat i garantia.

Una vegada comprovats els dos requisits de seguretat anteriors, hem d’assegurar la seva qualitat i tolerància, especialment quan exposarem l’aparell a temperatures extremes, parar esment a la seva resistència a la calor, marca i aparença.

Avantatges de la silicona

La silicona ha millorat molts utensilis de cuina, fent-los més versàtils, còmodes, higiènics, duradors … etc. Però ho fem per parts:

 • Més flexible: gràcies a la seva flexibilitat, podem manejar-los millor i amb major comoditat. Per exemple, quan es desmoldea el motlle de cuina de silicona, podem retirar fàcilment la boca del motlle.
 • Resistència a la calor: Els utensilis de cuina de silicona d’alta qualitat poden suportar temperatures de -40 °C a 250 °C, la qual cosa els fa versàtils i duradors. Apte per a forns, microones i rentavaixelles (segons model).
 • Fàcil d’emmagatzemar: A causa de la seva flexibilitat, es poden plegar i contreure, ocupant menys espai, per la qual cosa es poden emmagatzemar fàcilment.
 • No enganxós: a causa de les seves propietats antiadherents, no sols netegen millor, sinó que també són menys propensos a embrutar-se.
 • Més higiènic: La seva baixa porositat fa que les partícules de brutícia ocultes no puguin romandre, per la qual cosa la neteja és més profunda.
 • No es cremen: la silicona no reté la calor, per la qual cosa no importa el calent que estigui, pots tocar-la en uns segons sense risc de cremades i no necessites guants de forn.

Els nous utensilis

La revolució de la silicona ha actualitzat desenes d’electrodomèstics de cuina amb aquest nou material per a fer-los més pràctics i còmodes. A continuació es mostren alguns exemples i els seus nous avantatges:

 • Motlles de silicona per a cuina: A causa de la flexibilitat de la silicona, poden extreure fàcilment galetes, pastissos, etc., sense destruir-los, empenyent el propi motlle.
 • Raspalls de silicona de cuina: molt més higiènics que els raspalls de truges, netegen millor i no deixen anar pèl.
 • Mànecs de silicona: en diferents utensilis de cuina, poden evitar cremades, gràcies a que no s’escalfen. Són antilliscants en olles, paelles, etc.
 • Espàtules i safates de cuina de silicona: Gràcies a elles, podem evitar moldre o danyar el revestiment antiadherent de la paella o l’esmalt del recipient de cuina.
 • Papillotes de Silicona: Aquests ens proporcionen noves maneres de cuinar, en forns i microones, i fins i tot en vapor.

Pots trobar utensilis de cuina de silicona a la nostra botiga Ribera Sabadell – Cal Caracol d’utensilis de cuina.

Tots els utensilis de silicona disponibles, compleixen els requisits de seguretat de traçabilitat i BPA, per la qual cosa els pots adquirir tranquil·lament.