trucs-de-cuina-ribera-sabadell

AUTOR

CATEGORIA

Estris de cuina

DATA

9 de juliol, 2021

Amb aquests 5 increïbles trucs de cuina milloraràs les teves receptes de cuina d’una forma molt senzilla. Ho veiem!

Com eliminar l’excés de greix del plat?

Si vas fer un giso i és massa greixós, no et mengis tot el greix! …Puag..!

Només has d’agafar un glaçó, per exemple i passar-lo per la superfície del guisat o fluid que contingui el greix. Veuràs com el greix ve sola cap al glaçó i s’adhereix a ell. Si no vol fer guisat degut a l’aigua que alliberen els glaçons, pots posar els glaçons en un tovalló o bossa de plàstic i després passar-los.

També pots deixar reposar el plat en el frigorífic una estona, a causa del fred, el greix es quedarà en la superfície sòlida. Des d’allí, pot eliminar-ho fàcilment.

Com tallar cebes sense plorar?

Deixa de plorar! No importa el bona que sigui la ceba… no val la pena!

Simplement col·loca la ceba en el refrigerador durant uns 30 minuts i després talla-la. Descobriràs que els teus ulls ja no ploren en tallar-la.

Aquesta tècnica és adequada quan vols cuinar les cebes més tard, perquè en aquest cas no es notarà que hagi estat congelada. No obstant això, no és recomanable per a quan la ceba es consumirà sense cuinar, perquè perd una mica de vigor la textura.

Hi ha molts utensilis de cuina per a tallar cebes sense plorar.

Com evitar que l’olla es desbordi en cuinar arròs?

Quan cuinis pasta, no et preocupis perquè se surti de l’olla. Tampoc et recomanem que posis l’olla a la cantonada, però amb aquesta tècnica evitaràs que es vessi tot el líquid pels petits errors que a vegades cometem.

Simplement col·loca una cullera de fusta (o forquilla o similar, però de fusta) en la part superior de l’olla, d’un costat a un altre de la boca de l’olla. Quan es desbordi, l’escuma es dissoldrà quan entri en contacte amb la cullera i no es desbordarà.

Masses i enfornats més esponjosos?

Si vols que les teves pizzes, pans, pastissos, etc. siguin més esponjosos al mateix preu i sense gairebé cap esforç extra, el vapor és el teu amic.

En escalfar alguna cosa en el forn, a més de daurar, escalfar i cuinar, també l’assequem, perquè gairebé perd tota la seva humitat. Per a evitar que s’assequi la massa, la carn, etc., para esment a aquesta tècnica.

Posa un got d’aigua al costat del menjar en el forn. Quan parlem d’un got d’aigua, no ens referim a un got que es pot espatllar, sinó a un recipient de forn que té una grandària similar a un got. Per exemple, pot ser un flanero, motlle de xocolata o qualsevol recipient apte per a forn que et permeti ficar aproximadament un got en el forn. Aquesta tassa d’aigua generarà el vapor que necessitem en escalfar-la, perquè la massa per a pizza, pa, pollastre, etc. no s’assequi i mantingui una textura sucosa.

Un consell de consells: a més, pots agregar espècies o qualsevol altre condiment a l’aigua en aquesta tècnica, per la qual cosa el vapor generat també pot realçar el sabor de la recepta del forn.

Fritades cruixents

Si vols que qualsevol cosa que fregeixis quedi cruixent, com és el més normal, has d’utilitzar aquesta tècnica.

Aquesta tècnica es pot aplicar a gairebé qualsevol cosa que es fregeix, com a patates, croquetes, pollastre, etc. Això no és un consell, sinó una tècnica que farà tot expert culinari, però entre seguir-la i no seguir-la, creu-nos, el resultat serà molt diferent.

precalent l’oli prou i mai posi cap aliment en una paella o fregidora abans que l’oli estigui completament calent.

Si introdueixes menjar abans que l’oli estigui calent, absorbirà una gran quantitat d’oli i es tornarà viscós, Aaagggg, quin fàstic!

Bé, i tu tens més trucs de cuina? Per què no ho comparteixes amb nosaltres? En Ribera Sabadell, estarem encantats si ens envies els teus comentaris.