consells-per-a-estalviar-espai-a-la-cuina-ribera-sabadell

AUTOR

CATEGORIA

Estris de cuina

DATA

28 de juny, 2021

Et sorprendrà la quantitat d’espai sense usar que hi ha en la teva cuina, no t’imagines!

Hem recopilat una sèrie de consells que serviran, especialment en cuines més petites que augmenten l’espai disponible, així que aquí tens alguns consells per a estalviar espai en la cuina.

1. Utilitza parets i sostres

Hi ha un gran buit en les nostres parets i sostre. A més, si utilitzem sostres i parets, això no significa pèrdua d’espai o obstacles, perquè no són zones «útils» on ens movem. Utilitza imants, ventoses, ganxos de cuina, etc., de manera que puguis utilitzar l’espai de paret i sostre no utilitzat. Molts dels següents consells per a estalviar espai en la cuina seguiran aquesta línia, perquè aquí és on tenim l’espai més infrautilitzat.

2. Usa la barra per a penjar els utensilis de cuina

Usa-ho per a penjar utensilis de cuina en la barra, estalviant espai en el taulell i els calaixos. És millor penjar utensilis que siguin difícils d’apilar horitzontalment, com a paelles.

3. Crea prestatges addicionals

Utilitza un sistema que et permeti crear prestatges addicionals en els mobles, o on els objectes que emmagatzemes no arribin al sostre (l’espai vertical sobre els objectes es malgasta). També pots col·locar un prestatge en la part superior del gabinet de la cuina per a duplicar la seva capacitat i emmagatzemar coses que no uses amb freqüència.

4. La safata de papereria pot contenir moltes coses.

En aquesta mena de safates penjades a la porta del moble es poden col·locar rotllos de paper d’alumini, film, fregalls i milers d’elements que abans ocupaven espai en una superfície horitzontal.

5. El tub penjant lateral pot penjar moltes coses.

Si col·loques una canonada d’esquerra a dreta dels mobles, pot penjar aerosols i similars. Creus que penjar és el mateix que col·locar en un prestatge? Sí, però ara que estan en l’espai malgastat de dalt, pots fer espai en el prestatge per a altres articles.

6. Imant de ganivet penjant

Gràcies a les varetes magnètiques que s’utilitzen per a penjar ganivets (i altres utensilis de cuina), no sols pots estalviar espai en el calaix, sinó que també pots mantenir tots els ganivets fora de l’abast dels nens. I el millor és que tots els ganivets es poden veure d’un cop d’ull, pots agafar el que necessitis en un instant i després deixar-lo fàcilment, amb tots els avantatges!

7. Usa una taula per a augmentar la seva superfície de treball.

Les taules de tallar grans poden augmentar considerablement la seva superfície de treball. Inclina-ho sempre verticalment contra la paret o col·loqui-ho horitzontalment sobre la placa de cocció (per a no obstruir ni ocupar espai), i guarda-ho segons sigui necessari.

Quan necessitis més plaques de cocció per a cuinar, col·loqui-les en l’aigüera i la part de l’aigüera es convertirà en una extensió de la placa de cocció.

8. Usa un rentaplats o organitzador

Si compres un rentavaixella amb un disseny modern, pots obtenir espai d’emmagatzematge addicional, i pots assecar els plats directament sobre ell i treure’ls quan sigui necessari, sense el procés de guardar-los en l’armari. Estalviaràs temps, treball i espai. Quan necessitis espai, pot llevar-ho fàcil i ràpidament.

9. Utilitza un prestatge de paret

Ja saps, quants més utensilis de cuina i altres coses pengin de la paret, més espai tindrem per a treballar en les plaques de cocció i calaixos. Amb el porta-rotlles de paper muntat en la paret, estalviaràs espai.

Esperem que t’hagin agradat els nostres consells per a estalviar espai en la cuina.

Tens algun truc? Comparteix-ho amb nosaltres Envia’ns el teu comentari!