ratlladors-estris-de-cuina-ribera-sabadell-cal-cargol

AUTOR

Ribera Sabadell

CATEGORIA

Estris de cuina

DATA

10 de desembre, 2020

E ls ratlladors de cuina són dispositius realment pràctics i versàtils, la majoria de nosaltres no els aprofitem perquè no coneixem tots els usos que podem donar-li a aquestes eines. Personalment, a més de recomanar-te formatges, també et recomanem que els utilitzis per a preparar plats més deliciosos.

Actualment, es poden trobar en el mercat ratlladors de cuina senzills. Aquestes ratlladors tenen entre tres i quatre costats i tenen diferents obertures, la qual cosa fa possible utilitzar-los per a fer una varietat d’aliments dolços o salats.

Utilitzat per a moldre taronges i llimones, utilitzat en verdures, alls, fruites, xocolata i barres llargues, etc. Fins i tot pots raspar pastissos i pans cremats per a eliminar les parts negres.

Existeixen alguns ratlladors per a diferents aliments, com el ratllador clàssic (sovint anomenat “formatge”), el ratllador de cítrics o el ratllador de gingebre. Però podem trobar més models.

Al comprar un ratllador de cuina, trobaràs que alguns models tenen dissenys similars però fulles diferents: alguns són més rodons, uns altres són més grans. Si desitges saber quin ratllador és millor per al seu disseny, segueix les pautes a continuació per a triar-ne el millor.

Diferents models

Primer, trobem un ratllador fi o una fulla fina. És un ratllador especialment interessant, pot picar la pell dels cítrics sense tallar totes les pells d’una vegada, ni arribar a zones blanques dels cítrics. Si volem obtenir un tipus de pols molt finament, també recomanem utilitzar-ho per a altres aliments. En aquest cas, podem usar-lo des de nous fins a formatge, xocolata i fins i tot xile.

En segon lloc, trobem els ratlladors dobles per a un ratllat mitjà. Aquest tipus de dispositius solen comptar amb fulles bidireccionals, la qual cosa vol dir que les seves fulles tallen directament en dos sentits, tant de baix a dalt com de dalt a baix. Els ratlladors dobles per a un ratllat mitjà s’usen per a ratllar fruites, hortalisses, formatges bastant durs o totalment durs i altres aliments com la xocolata, però en lloc d’obtenir tires molt finites el resultat són simplement tires fines del producte que hem triat per a ratllar.

En aquest punt també juga un paper important la pràctica del cuiner/a perquè quanta més gràcia i pràctica es tingui més o menys llargues seran les tires del ratllador.

Una altra opció que ens agrada és el ratllador gruixut. Aquest és un ratllador de cuina que només pot tallar en una direcció i té una fulla amb un gran forat, per la qual cosa no hi ha dubte que el resultat de moldre ingredients amb aquesta mena de fulla també serà genial.

Recomanem utilitzar aquests ratlladors de cuina per a fruites i verdures, així com per a formatge blanc.

Finalment, trobem el ratllador d’estrella. Aquest és un dispositiu especialment preparat per a ratllats molt fins i sens dubte és l’elecció perfecta per als ingredients més durs.

En el nostre blog pots trobar altres estris de cuina que segur que necessites a la teva cuina.