menjar-a-domicili-ribera-sabadell-cal-cargol

AUTOR

CATEGORIA

Notícies

DATA

12 de març, 2021

Es compleix ja un any del primer confinament a causa de la pandèmia del Covid-19. Anunciant un estat d’alerta, que ens va impedir sortir durant diverses setmanes. D’un dia per a un altre, les nostres vides i hàbits van canviar. Segons una enquesta realitzada per Deliveroo, durant aquest període de confinament, el 45% de les persones van demanar menjar a domicili 1 o 2 vegades per setmana, especialment els divendres i dissabtes. El confinament també va ajudar la gent a descobrir nous restaurants.

Una manera de trencar la rutina o de celebració

Molta gent va veure que demanar menjar a domicili era una manera de trencar amb els hàbits diaris d’aquells dies. De fet, són moltes les persones que continuen amb aquesta tendència, demanen menjar i proven nous restaurants. Ciutats com Madrid, Barcelona i València se situen entre les tres primeres, seguides de Saragossa i Esportiu.

El delivery ha arribat per a quedar-se: es va demanar més i ha modificat els costums

Si va haver-hi algunes tendències culinàries l’any passat, com cuinar pa o pasta casolana que va causar sensació, va anar precisament l’espanyol qui va aprofitar l’oportunitat i es va fer més notori que abans de la pandèmia, perquè el 23% va afirmar haver augmentat el menjar a domicili a més del 30%.

I han canviat els costums després de l’aixecament de les restriccions? Sembla ser el cas, perquè segons les dades de l’enquesta, el 19% de les persones confirmen que encara que puguin sortir a menjar o sopar, ha continuat demanant a través de l’app sense motiu concret; el 41% d’ells no té temps de cuinar, i el 25% quan li ve de gust menjar alguna cosa en concret. A més, el 10% demana quan reuneix gent a casa i gaudir així d’un temps d’oci.

Els restaurants també s’han adaptat a les noves necessitats

No obstant això, no sols els consumidors s’han adaptat a la nova era i s’han adonat dels serveis digitals, sinó també els propis restaurants han canviat. De fet, el 57% dels restaurants confirma que el menjar a domicili és molt més important per al seu negoci ara que en anys anteriors.

El 40% assegurava que es veuria obligat a tancar en els pròxims 6 mesos si no fos pel delivery. Això també mostra que Deliveroo ha augmentat el nombre de restaurants amb els quals ha treballat a 9.000, 1.500 restaurants més que abans de la pandèmia.