evitar-que-la-paella-s-enganxi-ribera-sabadell

AUTOR

CATEGORIA

Estris de cuina

DATA

9 d’abril, 2021

Que la paella s’enganxi pot espatllar les teves receptes i també crear un desordre difícil de netejar. Però el pitjor és que la paella està espatllada. Per això, et donarem alguns consells per a evitar que la hi paella s’enganxi, o qualsevol utensili de cuina que pugui incendiar-se.

Trucs perquè no s’enganxin les paelles amb bany antiadherent

Distingirem entre paelles antiadherents i paelles antiadherents perquè la situació i les recomanacions són bastant diferents. Per tant, si la teva paella té una paella antiadherent, pots evitar que es pegui amb els següents consells:

 • No escalfar massa la paella. Si sobreescalfem la paella, no és perquè es pegui més, sinó que el revestiment antiadherent començarà a deteriorar-se i alliberarà partícules nocives que entraran directament en el teu menjar. A partir d’aproximadament 240 °C, els recobriments antiadherents tendeixen a alliberar substàncies químiques nocives en desprendre partícules del recobriment antiadherent.
 • No posar el menjar en la paella fins que estigui calenta. Aquest truc és molt decisiu. Només quan l’olla hagi aconseguit la temperatura per a cuinar, s’ha de col·locar el menjar en l’olla. Per tant, precalienta la paella, però cal tenir en compte el següent consell.
 • No precalentar una olla buida: No precalents ni calents l’olla buida. Això farà que la paella antiadherent es trenqui, deixarà anar substàncies nocives amb freqüència i deformarà la paella. Si l’olla està precalentada, usa oli o els ingredients que s’usaran per a escalfar.
 • Usa més oli, mantega, etc, si per experiències prèvies has vist que se’t peguen les coses.
 • Remoure l’aliment amb freqüència: Això és de lògica i àmpliament conegut.
 • Posar l’aliment en la paella durant 3 segons, retirar-lo i tornar-lo a posar.
No fa falta que posis en pràctica els últims dos consells si veus que la paella no s’enganxa i et serà més còmoda la seva utilització.

Trucs perquè no s’enganxin les paelles SENSE revestiment antiadherent

Les paelles sense bany antiadherent com per exemple les paelles d’acer inoxidable són més sanes perquè no desprenen químics nocius. Però per descomptat, si no porten bany antiadherent, s’enganxaràn perquè NO són antiadherents.

Això és de pura lògica, ja que si les paelles sense bany antiadherent no s’enganxen. Per a què anaven a continuar fabricant les paelles antiadherent? Qui compraria paelles amb bany antiadherent si les paelles sense bany antiadherent no s’enganxen?

Per descomptat això no vol dir que en una paella sense bany antiadherent se t’hagi d’enganxar tot si o sí. Sinó que en les paelles sense bany has de cuinar de manera diferent a com ho faries en una paella amb bany.

Al principi pot ser més incòmode però quan t’acostumis et sortirà inconscientment i sense cap esforç. És alguna cosa semblant al que succeeix quan aprens a conduir i automatitzes moviments.

Només has de seguir una sèrie de recomanacions a l’hora d’usar la teva paella sense antiadherent i no se t0enganxarà:

 • Segueix totes les recomanacions que ja hem donat anteriorment EXCEPTE la primera sobre no escalfar massa la paella, seguint el següent consell.
 • Precalenta molt bé la paella, en aquest cas, com més calenta estigui la paella, menys s’enganxarà.
 • Un truc per a saber quan la paella està llesta és escalfar-la sense gens d’oli i quan estigui calenta tira una gota d’aigua. Si la bola “sura” com si fos una boleta de mercuri, i llisca, com succeeix quan tires aigua en una paella antiadherent, llavors és el moment, la paella està preparada.
 • Abans de l’ús pots assaonar la paella i d’aquesta manera crearàs un recobriment antiadherent natural temporal:
  • Amb la paella a foc mitjà afegeix una capa d’oli o greix lleuger.
  • Escampa l’oli inclinant la paella a un costat i a un altre amb moviments circulars.
  • Bolca la paella per treure l’excés d’oli i deixar només la capa que no caigui.
  • Escampa una capa de sal de taula per la superfície de la paella.
  • Amb un paper de cuina frega com si intentessis polir la paella i després amb el mateix retira l’excés d’oli i sal.
  • A cuinar!