trucs-de-cuina-ribera-sabadell

AUTOR

CATEGORIA

Estris de cuina

DATA

9 de juliol, 2021

Hi ha alguns dies especials durant tot l’any, com el Nadal, que celebrem amb els nostres sers estimats, i per descomptat, volem que tot surti perfecte. Aquestes dates són especialment indicades per a demostracions culinàries, ho crees o no, com posar els coberts a la taula és un detall imprescindible perquè tot surti sobre rodes.

L’ordre correcte d’aquests elements en la taula del menjador té les seves pròpies regles per a millorar la comoditat dels comensals i mantenir la cortesia i la formalitat, però el més important, és una imatge agradable i acollidora d’un esdeveniment especial. Explora els factors a considerar amb Ribera Sabadell!es desbordi en cuinar arròs?

Abans de preparar la coberteria…

El primer que cal recordar a l’hora de com posar els coberts a la taula per als convidats és que la quantitat no sempre és sinònim de qualitat.

D’altra banda, no oblidis la il·luminació. No hi ha res invisible. Això sí, no es tracta que tenir massa llum pot resultar agressiu. L’ideal és col·locar la taula en un espai amb molta llum natural, si la celebració és de nit, sempre pots agregar espelmes per a crear un ambient càlid i acollidor.

Tens clar el menú? Segons la recepta que vulguis cuinar, hauràs d’aportar plats i vaixella, que es col·locaran d’acord amb la normativa sobre la taula, que t’explicarem a continuació.

Coberteria, quin protocol seguir per a col·locar els coberts

Si la vetllada és una ocasió especial i té cert sentit de cerimònia, recomanem canviar els coberts de cada plat. No obstant això, no és necessari sobrecarregar la taula perquè sigui més elegant. L’acord contempla la possibilitat de col·locar un o dos plats principals al principi, mentre que la resta es col·loca durant l’ús.

La ubicació dels coberts

La forquilla va a l’esquerra o és a la dreta del plat? És normal tenir una infinitat de qüestions sobre la ubicació dels coberts. No obstant això, tot és més senzill del que puguis imaginar.

La forquilla sempre ha d’anar a l’esquerra. Primer col·loca el que estigui més prop del plat (que és l’últim que utilitzaràs) i a continuació els altres a la seva esquerra, de manera que la primera forquilla que vagis a usar sigui el que quedi més allunyat.

Els ganivets van a la dreta. Aquests han de col·locar-se amb el tall mirant cap al plat i en el mateix ordre que les forquilles.

La cullera o culleres. Aquestes es col·loquen a la dreta del plat i a la dreta dels ganivets. Una altra vegada, la més allunyada del plat és la primera que hem d’utilitzar.

Què hi ha dels coberts per a les postres? Aquests articles es posen en la part superior del plat. La cullera i el ganivet amb el mànec cap a la dreta i la forquilla amb el mànec cap a l’esquerra.

Tens tots els coberts necessaris per a l’ocasió?

Ara la pregunta és clau: comptes amb tot el necessari per a oferir comoditat i estil en la taula als teus convidats? Si no és així, no pots perdre’t els articles de Ribera Sabadell. Amb una simple coberteria i una vaixella per a diari faràs que la teva taula llueixi com la d’un hotel de 5 estrelles. I a la millor relació qualitat preu! Visita el nostre catàleg i descobreix-lo per tu mateix.