bols-per-emprar-a-la-cuina-ribera-sabadell-cal-cargol

AUTOR

Ribera Sabadell

CATEGORIA

Estris de cuina

DATA

18 de gener, 2021

És probable que mai hagis pensat en això i compris els teus bols per a cuinar perquè t’agrada un disseny o material determinat.
Els bols que podem trobar avui dia estan fets amb materials molt diferents però els principals són acer inoxidable, plàstic, melamina, ceràmica, vidre i coure.

Estàs utilitzant el bol adequat?

Aquí és quan cal valorar la preparació que vulguem fer, ja que alguns ingredients s’haurien de treballar en un bol determinat.
Realment, cap bol és el “millor”, ja que tots tenen els seus pros i contres i són ideals per a diferents coses.

Els bols poden semblar un tema molt avorrit però si ens parem a pensar-ho, a la cuina són essencials i tenen múltiples usos. Es poden usar per a barrejar, servir, marinar, mesurar, emmagatzemar i més.

Què cal tenir en compte a l’hora de triar un bol?

La primera característica (i la més important) que cal tenir en compte és si s’ha d’usar un bol que pugui reaccionar químicament amb alguns ingredients. La cuina és ciència i molts dels processos i tècniques de cuina es basen en reaccions químiques i la combinació de diferents elements per a arribar a elaborar un plat perfecte, en tots els sentits.

Per tant, basant-nos en la ciència, un recipient reactiu està fet d’un material que reaccionarà químicament amb els ingredients posats en ell. Què passa quan ho fan? Els aliments poden acabar amb un sabor metàl·lic, perdre sabor o canviar el color, tacar o aromatitzar permanentment el recipient per a barrejar. Els tipus d’aliments que poden tenir aquest resultat en un recipient reactiu són els aliments àcids com els cítrics, els tomàquets i les salses a base de tomàquet i el vinagre. Els materials reactius inclouen coure, ferro, alumini i algun acer. L’acer inoxidable resistirà la reacció amb aliments àcids però no al 100%.